© Adalya Medya 2021

Abdal Musa'ya akın ettiler

Her yıl yüz binlerce Alevi vatandaşın ziyaret ettiği Elmalı Abdal Musa Dergahı,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Ayazağa Şubesi’nden gelen konukları ağırladı.

3 otobüsle İstanbul’dan ibadet için Elmalı Tekke Köyü’ne gelen ziyaretçiler Cemevinde cem yaptı. 
HBVAKV  Ayazağa Şube Başkanı Celal Özer öncülüğünde kente gelen Alevi yurttaşlara, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe ev sahipliği yaparak mihmandar oldu. Ahuçen ocağından Dede İbrahim Erdoğan dualar eşliğinde kavurma şeklinde hazırlanan et ve bulgur pilavı gelen ziyaretçilere dağıtıldı. 
Yemek sonrası Dede ibrahim Erdoğan ve Abdal Musa Postnişin Hüseyin Eriş, Tekke Köyü Abdal Musa Derneği Başkanı Mehmet Özel, HBVAKV  Ayazağa Şube Başkanı Celal Özer ve ziyarete gelen 150 Alevi Cemevinde Cem yaptı. 12 hizmet görülürken, Allah Allah nidaları ile yakarışlar adeta gök kubbe de yankılandı. Alevilerin Cem ibadeti yaklaşık 3 saat sürdü.
Okunan dualar, Zakir’in söylediği beyitlerle göz yaşlarının sel olduğu cem de, 12 hizmetin sonunda Alevi dedesi  Milletin Birliğine , dirliğine, sağlığına ve ülkenin barış ve refahına dua ederek ibadet edenler sağ elini kalbinin üzerine koyarak cem sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER