© Adalya Medya 2021

62 bin emekli YHT’ye bindi

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün emeklilere yüzde 10 indirim uyguladığı YHT ulaşımını 1 Nisan’dan bu yana 62 bin emeklinin tercih ettiği öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 1 Nisan’dan itibaren yüksek hızlı (YHT), anahat ve bölgesel trenlerde uygulanmaya başlanan emeklilere yüzde 10 indirimin kampanyasından faydalanan emekli vatandaş sayısının 62 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Son 22 yılda ulaşım altyapısına 275 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirtti. Uraloğlu, “Türkiye güçlendi, büyüdü. Türkiye artık eski Türkiye değil. Ulaşım altyapısı, milli savunma, teknoloji ve uzay gibi ileri teknoloji gerektiren birçok alanda önemli ilklere imza attık. Bu günleri hazırlayan ve bu başarılarda emeği olan Türkiye Yüzyılı’nın emektarları emeklilerimiz için 1 Nisan’dan itibaren trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulaması başlattık.” dedi.

62 Bin Emekli indirimden faydalandı

Bakan Uraloğlu, kampanya sayesinde emeklilerin maddi yükünü hafifletmeyi, sosyal ve kültürel yaşama katılımlarını artırmayı amaçladıklarını vurguladı. “1 Nisan’dan bu yana 62 bin emekli vatandaşımız bu indirim kampanyasından faydalandı. Seyahatlerinde ağırlıklı olarak yüksek hızlı trenleri tercih ediyorlar. İndirimi başlattığımız Nisan ayının başından bu yana yüksek hızlı trenlerle 37 bin 500, anahat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle ise 14 bin 240 emeklimiz yolculuk yaptı.” dedi.

Emekliler Türkiye Yüzyılı'nın Mimarı

Bakan Uraloğlu, emekli vatandaşların günlük yaşamın içinde yer almalarını ve toplumdan kopmamalarını sağlamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini belirtti. “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olan emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onları trenlerimizde misafir etmekten mutluluk duyarken, trenlerimizde konforlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz. Hayata geçirdiğimiz turuncu masa uygulamasıyla yaşlı veya hareket kısıtlı vatandaşlarımıza destek oluyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER