© Adalya Medya 2021

3 aday görücüye çıktı

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) tarafından düzenlenen organizasyonda AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayları projelerini anlattı.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı’nın AK Partili Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak, CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan ve İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç’ı konuk etti. Söyleşiye katılan adaylar, seçim vaatlerine ilişkin projelerini anlattı ve kendilerine yöneltilen sorulara yanıt verdi. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra sırasıyla başkan adaylarına söz tanıdı. Moderatörlüğünü Ali Buldu’nun yaptığı söyleşide adaylar, Konyaaltı’nın vizyonunu belirleyecek projelerini anlattı.

Kotan: Siz yeter ki sorgulayın

Konuşmaya özgeçmişinden bahsederek başlayan CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, siyasi geçmişini anlattı. Siyasi yönetim hayatında teori ve pratiği birleştirdiğini ifade eden Kotan, “Tüm bunları gerçekleştirebilmemiz için önce bir hayalimizin olması gerekir. Sosyal belediyecilik kavramı, AKP iktidarından sonra hayatımıza yerleşti. Temel hizmetlere dolan boşluğu sosyal demokratlar doldurmaya çalışıyorlar. 15 yıldır CHP sosyal demokrat belediyecilik anlamında boşlukları doldurmaya başladı. ‘Sosyal Demokrat Belediyecilik’ anlayışında kreşler yapılıyor, sosyal tesisler yapılıyor ama neden yapıldığını kimse sorgulamıyor. Bu durumda belediye bütçesini çok iyi kullanmak gerekiyor. İktidarın yapmadığı hizmetleri artık belediyeler yapıyor” şeklinde konuştu. Seçim sürecinde saha çalışması yapıp, halkın istek ve talepleri doğrultusunda oluşturdukları proje kitapçığından bahseden Kotan, muhtarlar, mahalle toplantıları, STK’lar, meslek odaları ve akademisyenlerle iş birliği içerisinde birlikte çalışacaklarını dile getirdi. Otopark ve kreş ihtiyacının büyük olduğunu ifade eden Kotan, açıklık ve şeffaflık konusunda şöyle konuştu: “Siz yeter ki sorgulayın, biz cevaplarız. Halkın iradesi her zaman için önemlidir. Biz şeffaf oldukça siz kapıları zorlayın. Siz ne kadar doğru olursanız biz o kadar güçlü oluruz.”

Kolpak: Yoklar ilçesi olmasın

AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak, Konyaaltı yaşamını anlatarak konuşmasına başladı. 25 yıldır Konyaaltı’nda hizmet yaptığını dile getiren Kolpak, “Seçildiğimiz takdirde ekibimizle güzel hizmetler gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi. Öncelikle belediyenin bütçe olarak çok açıldığının altını çizen Kolpak, “Öncelikle belediyeyi toparlamamız gerekiyor. Şu anki Konyaaltı Belediyesi gördüğüm kadarıyla proje üretimi yok, vatandaşla etkileşim yok, altyapı, kültürel sorun çok, kaynaklar bertaraf ediliyor, harcama çok, yatırım yok, işçi alımı çok, ödeme yok. Konyaaltı, ‘yoklar ilçesi’ olmasın. ‘Yaşayan bir Konyaaltı’ olsun. Biz, belediyeyi şu anda içine düştüğü vahim durumdan çıkartıp işimize bakacağız” diye konuştu. Sosyal belediyeciliğin ekonomik belediyecilikle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Kolpak, “Gelir gider dengesi düzeltilmeli, şu anda kiralık araçlarla yapılan her şeyi düzenleyeceğiz. Bu kapsamda projelerin bir kısmının hükümet destekli olması lazım (yaşlı bakımevi, kreş vs). Devlet, parti fark etmeksizin proje üreten her belediyenin yanındadır.  Hem devlete karşı siyaset yapıp hem de devletten hizmet bekleyemezsiniz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak farklı bir partiden başkan adayı seçildiği takdirde uzlaşımsal bir yol izleyeceklerini vurgulayan Başkan Adayı Kolpak, “Herkes için eşit davranış, eşit hizmet olacak. Hiçkimseyi farklılaştırıp, ötekileştirmeyeceğim. Benden yana kimseyle kavga olmaz, hizmet için aday oldum, birlik ve beraberlik içinde birbirimizi kucaklayalım, hizmet yapalım, siyaset değil” dedi.

Balkıç: Gerçek projeler üreteceğiz

İş insanlarının her zaman yanında olacaklarını ifade eden İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç ise, “Size öyle yerine getiremeyeceğim uçuk kaçık projeler sunmuyorum; gerçek projeler üreteceğiz. Kolaylık sağlayan, çözüm odaklı projeler üreteceğiz. Bununla ilgili 30 tane projemi lansmanda sundum” dedi. Gezi Ambulansı, Emekli Sosyal Tesisi, Evcil Hayvan Oteli, Spor Tesisi, Yapay Zeka Teknoloji Vadisi, Kapalı Pazar Yerleri, Balık Pazarı, Saklıkent Sosyal Tesisi, Yerinde Çözüm Ekibi gibi projelerinin bir kısmını anlatan Balkıç, “Turizmde sahil bandımız istediğimiz durumda değil. Bunun üzerinde çalışacağız. Çözüm odaklı ve sağduyuyla diğer kamu kurumlarıyla ortak şekilde hareket ederek çözüm üreteceğiz. Ben tek başıma hiçbir şeyim, ancak seçildiğim takdirde ekibimle birlikte bir belediye başkanı olarak ortak akıl ve sağ duyuyla hareket ederek sorunları çözeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER