© Adalya Medya 2021

‘10 güne soğan konuşulmaz’

MHP Antalya Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, soğan ve patates fiyatlarına tepki verenlere cevaben, “Geçmişte hepimiz biliriz ki sera ürünleri çok varlıklı insanlar tarafından alınırdı. Turfanda çıkan tüm ürünler kıymetli olur. Şimdi onların yok zamanı. 10 gün sonra ne patatesin ne soğanın fiyatı konuşulmaz” karşılığını verdi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Abdurrahman Başkan, bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. 28'inci dönem genel seçimlerinde partisinin Antalya'dan 1'inci sıra adayı da olan Başkan, seçim sürecine ve gündeme ilişkin konuştu. Antalya'nın birincil ve en önemli sorunun kira ile konut fiyatları olduğunu ifade eden Abdurrahman Başkan kentteki fahiş konut fiyatlarına ilişkin "Antalya'nın birinci sorunu; kira ve konut fiyatları. Fiyatlar, kontrollü değil. 1 milyon 250 bin dolara iskânsız yer satılıp, emlakçının 250 bin dolar komisyon aldığı gibi örnekler var. Yabancılar fiyatı bilmiyor ve o para onlar için az gelebiliyor. Ama belirtilen fiyatlar bizim için çok fazla. Çözülmesi gerekiyor. Bu sorun dünyada hükümet ve belediyeler aracılığıyla çözülüyor. Antalya'da bu konuyu çözmek zorundayız" diye konuştu.

Plajlar halkındır

Manavgat Ulualan ve Kemer Phaselis'te bulunan plajlardaki düzenlemeler ve imar konusuyla alakalı konuşan Abdurrahman Başkan; "Antalya'nın zenginliklerinin kişilere peşkeş çekilmesine karşıyım. Ama bazı alanları açık bıraktığınız zaman, işgalciler yüzünden kötü hale geldiğini görüyoruz. Kundu'da bazı alanlar gördük, mezbelelik halinde. Sahillerin düzenlenerek halka açılmasından yanayım. Yapılanların görüntüyü bozmaması, doğayı bozmamasından yanayım. Toprağın üzerine 5 santim beton döküldüğünde, o toprağın doğurganlığını öldürüyor. Onun altında böcek, tohum, çiçek yok. Buna karşı olduğumu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığında beraberiz, vekillikte rakibiz

Antalya'da seçim sonrası partisinin milletvekili sayısının artacağına inandığını belirten Başkan, "Şu anda dip dalga var. Bizim milletvekili sayımızın beklentinin üstünde olacağını söyleyebilirim. MHP ile alakası olmayan insanlar, bu seçimde milletvekilliğinde MHP'yi tercih edeceğini söylüyor. MHP olarak Antalya'da ciddi sayıda oy verileceğini düşünüyorum. Milletvekili sayımızın artacağını düşünüyorum. İttifak olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde beraberiz ama milletvekilli seçiminde de doğal olarak rakibiz" diye konuştu.

Programda MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel de kendini tanıtarak eski il başkanı Hilmi Durgun'un milletvekilliği adaylığı için görevinden ayrılmasından sonra il başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getirdi.

'Sinan Ateş Parkı' samimi değil

Muratpaşa 'da açılan Sinan Ateş Parkı'nın açılışında MHP'nin temsilen bulunmaması ile alakalı konuşan Başkan; '' Muratpaşa Belediyesi'nin ne zikri ne fikri Sinan Ateş ile uygundur. Seçim önünde siyasi provokasyon için yapılmış bir hamle olduğunu düşündüğümüzden böyle bir karar aldık. Yapılan iyi niyetli bir iş değildir' ifadelerini kullandı.

Türkiye laik bir devlettir

Hüda- Par ile ittifak ortakları olması hakkında sorulan soruya cevap veren Abdurrahman Başkan; '' Bazı açıklamalar yapıyorlar. Onlar bizi bağlamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, laik demokratik bir cumhuriyettir ve sonuna kadar buna bağlı kalacaktır.  Bunun aksinde yapılan her türlü açıklamayı ve beyanatı şiddette reddediyoruz' diye konuştu

MHP tek başına iktidar olur

Önceki dönemlerde MHP'de siyaset yapmış birçok ismin şimdi başka partilerde görev yaptığını söyleyen Başkan:' Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi daha önce MHP ile yol yürümüş birçok siyasetçi var. Eskiden MHP'ye oy vermiş vatandaşlar bir seçimde MHP'ye oy verse partimiz tek başına iktidar olur. MHP böylesine güçlü bir yapıdır' dedi

Başkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 13 Mayıs'ta son mitingini Antalya'da yapacağını belirtip, davet için çağrı yaptı.

‘ALIM GÜCÜNÜ ARTIRMAKLA MÜKELLEFİZ’

Soğan ve Patates fiyatları üzerinden yapılan eleştirilere de karşılık veren MHP Antalya Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, “Bazı ürünler o yıl çok para eder, sonraki yıl para etmez. Şu anda turfanda dönemindeyiz. Adana bölgesinde erkenci soğanlar yeni çıkmaya başladı. Her ürün ilk çıktığında fiyatı yükselir. Erik 1000 TL’ye de 2000 TL’ye de satıldı. Belki 2 gün sonra 20 liraya alıcısını bulamayacaksınız. Geçmişte hepimiz biliriz ki sera ürünleri çok varlıklı insanlar tarafından alınırdı. Turfanda çıkan tüm ürünler kıymetli olur. Şimdi onların yok zamanı. 10 gün sonra ne patatesin ne soğanın fiyatı konuşulmaz. İnsanların alım gücünü arttırmak ile mükellefiz.  Ürünün fiyatını düşürdüğünüzde çiftçi maliyetimi karşılamıyor diye isyan ediyor. Aynısını sütte de yaşıyoruz. Çiftçi, süt artık para etmiyor ben ineğimi kesiyorum diyor. Öbür taraf da 1 litre süt 30 lira oldu diye tepki veriyor. Hem çiftçiyi hem tüketiciyi memnun etmek zorundasınız. Bunun bir dengesini bulmak lazım. Burada Tarımsal destek devreye giriyor. Biz MHP olarak tam anlamıyla iktidar olmasak da verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Her sektöre hitap eden yeni bir 100 sözümüz var. Seçim beyannamemizde yer alıyor. Bunları yaptınız mı diye bizi eleştirirsin" dedi.

‘VİDEO ÇEKİYOR, SALLIYOR’

Cumhur İttifakı’nın ayrıştırıcı bir dil kullandığını düşünüyor musunuz? şeklindeki bir soruya da yanıt veren Abdurrahman Başkan şunları söyledi: “Ayrıştırıcı bir dil kullanmıyoruz. Gecenin bir yarısında çıkıyor Kemal Kılıçdaroğlu bir video çekiyor, sallıyor. Alakası olmayan şeylerden bahsediyor. Bizde öyle ayrıştırıcı bir dil yok. Bunu ölçüsü de İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder deniyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’ye geçti hiç de öyle bir şey olmadı. Seçimin İstanbul’da tekrar edilmemesi daha doğruydu” dediniz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER