Ocak 2022’de resmi kuruluşuna kavuşan Tüm Reklamcı ve Ajanslar Birliği Derneği TÜRAB, Su Otel’de gerçekleştirdiği üye buluşması ve basın lansmanında projelerini açıkladı.
Dernek Başkanlığını Salim Güneş, Başkan Yardımcılığını Murat Seyirci’nin yürüttüğü TÜRAB’ın basın buluşmasına, üyelerin haricinde çok sayıda sektör temsilcisi, Muratpaşa Meslek Teknik Anadou Lisesi Müdürü Nabi ARSLAN, Akdeniz Sanayi Sitesi Meslek Teknik Anadou Lisesi Müdürü Hanifi İnce, Antalya Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek’te katıldı.
DEV BİR SEKTÖR, HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL!
Başkan Yardımcısı Murat Seyirci’nin açılış konuşması ile başlayan buluşmada derneğin kuruluş amacı anlatıldı, ‘sektörde böyle bir oluşuma neden ihtiyaç duyuldu’ sorusu cevaplandı. Antalya caddelerinde başınızı kaldırdığınız her tabela, totem, kaplama vb. işlerde ajansların, tabela firmalarının emeği olduğunu aktaran Seyirci, ‘firmaların kurumsal kimliğini oluşturan, ihtiyaçlarını üreten, projelerini organizasyona döken, baskılarını gerçekleştiren, hatta yayın organları ile reklamlarını kitlelere ulaştıran dev bir sektörüz. Ancak pek çok sorun ile boğuşan, çözüm arayan da bir yanımız var. Sektörün itibarını artıracak, merdiven altı denilen eli çantalı kişileri sektörün dışına taşıyacak, kurulacak akademi ile kanayan yara olan personel ihtiyacını karşılayacak bir anlayışla derneği kurduk ve projelerimize başladık’’ dedi.
500 YETİŞMİŞ PERSONELE İHTİYACIMIZ VAR!
Derneğin projelerini basın mensupları ile paylaşan Dernek Başkanı Salim Güneş ise sektördeki personel sıkıntısına dikkat çekti, TÜRAB Akademi’nin öneminden bahsetti. Mesleki eğitim konusunda, yetişmiş personel edinme konusunda ilk adımı attıklarını belirten Güneş, devlet teşvikli, atölyelerin pratik eğitim kurumu olarak kullanılacağı süreçte kayda değer yol kat ettiklerini, üyelerden personel ve belge verilerinin isteyerek önce hangi atölyelerin pratik eğitim noktası olarak belirleneceğini aktardı. Türab güç birliği projesi, resmi kurum olma projesi, tabela üretim fabrikası, kalite standardı projesi, reklamcılık fuarı projesi, sosyalleşme projesi, tabela totem sertifikalandırma projesi, kooperatif ve şirketleşme projesi, üye işyeri belge projesi gibi 5 yıl içerinde yol alacakları projeler hakkında bilgiler veren Güneş, tabela sertifikalandırma projesi ile sektörün bir diğer kanayan sorununa değindi.
MERDİVEN ALTI YAPI İLE MÜCADELE EDECEĞİZ!
Sertifikalandırma projesi ile ilgili detayları aktaran Başkan Yardımcısı Murat Seyirci, devletin de büyük kayba uğradığı, sektörün ciddi şekilde şikâyetçi olduğu merdiven altı denilen resmiyeti olmayan kişilerle yaşanan sıkıntıları anlattı. Tabela, totem, imalat ve montajı ile ilgili yetki belgesi düzenlemesi üzerinde çalışma ve görüşmeler yaptıklarını aktaran Seyirci, takılacak her tabela ve totemin bu yetki belgesi sonrasında zorunlu olarak sisteme kaydedileceği, sertifika numarası ile üreten ve ürettiren kişinin belli olacağı, bu sayede merdiven altı denilen kişi veya kişilerin ya firmalaşmak, ya da sektörden çekilmek zorunda kalacağını, tabela-totemin nereye uygulandığı ile ilgili sorununda ortadan kalkacağını vurguladı. Konu ile ilgili karar mercilerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olduğunu da hatırlatan Seyirci, projenin ilgili makamlara taşınarak projeyi hayata geçirmek istediklerini belirtti.
USTA ÖĞRETİCİ BELGESİ ÇALIŞMASI
TÜRAB Akademi ile ilgili alt yapı çalışmasının oluşmasına katkı koyan Muratpaşa Meslek Teknik Anadou Lisesi Müdürü Nabi ARSLAN ve Akdeniz Sanayi Sitesi Meslek Teknik Anadou Lisesi Müdürü Hanifi İnce’de neler yapılaması gerektiği ile ilgili üye ve basın mensuplarını bilgilendirdi. İlk olarak üye iş yerlerindeki çalışan sayısı, çalışma süresi, sigorta meslek kodu, çıraklık, kalfalık, usta öğretici belgesi gibi dataların toplanması sürecine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Anadou Lisesi Müdürü Nabi Arslan, bu datadan sonra sektöre yetişmiş personel kazandırmanın net resminin çekileceğini, atılacak adımların daha da belirgenleşeceğini aktardı.
Yorum Yazın