Genel olarak ‘kolaj yapma etkinliği’ olarak bilinen 'Collage Dayz 2’ geçtiğimiz cumartesi günü Antalya’da kolaj meraklılarını bir araya getirdi. Etkinliğin düzenleyicilerinden Sema Karakurt, gençlerin sanat anlamında belediye konserleri ile yaş kitlesi yüksek el emeği sergiler arasında sıkıştığını, Collage Dayz ile sanata yeni bir kapı açtıklarını söyledi
‘Ortak konseptler ve temalar üzerinden, toplu kolajlar yapma etkinliği’ olarak bilinen Collage Dayz, Antalya’da ikinci kez sanatseverleri bir araya getirdi. Daha önce dijital ortamda gerçekleyen etkinlik, geçtiğimiz cumartesi günü The Soul Garden isimli mekanda sanatçı Hakan Yeter (Pangolin) ve kolaj sanatçısı Sema Karakurt’un çağrısıyla açık hava etkinliğine dönüştü.
TEMASI "ANONİM ANILAR"
Sanatçı Pangolin ve kolaj sanatçısı Sema Karakurt’un birlikte düzenlediği etkinliğin bu yılki teması ‘sahafta kalan fotoğraflarla tekrardan bir an yaratılarak kolajlara eklenmesi’ şeklinde belirlendi. Bu tema kapsamında katılımcılara rasgele dağıtılan zarflardan çıkan siyah beyaz fotoğraflardan kolaj yapmaları istendi. Ücretsiz gerçekleşen etkinliğin sonunda tüm kolajlar dijital ortama aktarılarak arşiv oluşturuldu.
'KOLAJ BİZİ BİR ARAYA GETİRDİ'
Collage Dayz 2 etkinliği hakkında bilgi veren kolaj sanatçısı Sema Karakurt, kolaj yapmanın herkes için birleştirici ve keyifli bir etkisi olduğunu söyledi. Karakurt, “Sürekli bana kolaj yapmak istediğini ancak bir türlü başlayamadığını söyleyen çok sayıda insanın aynı masada kolaj yaptığını görmek çok keyifli. Aslında insanların biraz zaman ayırdığında yaratıcı işler üretebileceğini fark etmesini istedik. Kimisi için bir terapi kimisi içinse bir sosyalleşme oldu ve kolaj bizi bir araya getirdi. Tıpkı bizim de bir çok parçayı bir araya getirip kolaj yapmamız gibi. Biz burada olmaktan ve bir şeyler yapmaktan çok mutluyuz ve buna devam etmek istiyoruz" dedi.
Ayrıca Antalya özelindeki kültür sanat aktivitelerin yetersizliğinden dem vuran Karakurt, “Antalya’da genç kitleye yönelik kültür sanat aktivitelerinin eksikliğini hissediyoruz. Genelde belediye konserleri ve yaş kitlesi oldukça yüksek el emeği sergileri ile kısır bir sanat ortamı mevcut bu kentte. Biz bunlardan sıkıldık. Aslında bir o kadar da harekete geçmeye ve üretmeye hevesli bir kitle var. Biz bugün burada daha interaktif bir etkinlik yaratmak istedik. Kolaj yapmak isteyen ve hali hazırda kolaj yapan insanları buluşturduğumuzu düşünüyorum. Umarım herkes için verimli bir etkinlik olmuştur” şeklinde konuştu.
“ANTALYA'DA BÖYLE BİR İHTİYAÇ VARDI”
Sanatçı Pangolin ise Antalya’da böyle bir ihtiyacın olduğuna dikkat çekti. Pangolin, “Antalya'nın sanat çevresi genel olarak izole bir halde maalesef. Bu insanları birleştirebilmek oldukça hoşuma gitti. İlk kolajlarını yapan çok sayıda arkadaşımız oldu. Kolajın yapımı kolay olduğunu ve herkesin yapması gerektiğini düşünüyorum. Umarım Collage Dayz 2 bunun için güzel bir tetikleyici olmuştur" dedi.
“BİR SONRAKİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”
Katılımcılardan Niran Şener ise, “Herkesin bir arada ama bir o kadar da kendi halinde olduğu harika bir etkinlikti. Kolaj yaparken adeta dünyadan soyutlandım ve bittiğinde keyifle kalabalığın hoş sohbetine karıştım. İlham ve keyif dolu bir deneyimdi. Bir sonrakini sabırsızlıkla bekliyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Yorum Yazın