Yapay zeka ameliyatı mümkün mü?
SAĞLIKAkdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Güney Kariyer Fuarı’nda (GÜNKAF) öğrencilerle bir araya geldi. Özkan, yapay zekanın ameliyatlarda devreye alınıp alınmayacağı sorusuna, “Korkacak bir şey yok yapay zeka ile yürümenin yöntemini bulacağız.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 12 üniversitenin katılım sağladığı Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF), Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde devam ediyor. İki gün sürecek olan Güney Kariyer Fuarı’nda alanında uzman isimler öğrencilere deneyimlerini ve kariyer yolculuklarını anlattı. Dünyada ilklere imza atan Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan da öğrencilerle bir araya gelerek kariyerini ve alanıyla ilgili merak edilenleri öğrencilerle paylaştı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan’ın konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, akademisyenler ve öğrenciler takip etti. Toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ender Terzioğlu yaptı.
Terzioğlu’nun ve katılım gösteren öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ömer Özkan, bir kişinin hedefini belirlemesini ve dünyada iz bırakması gerektiğini ifade etti.
YAPAY ZEKA AMELİYAT YAPABİLİR Mİ?
Yapay zekanın geleceği hakkında ne düşündüğü sorusuna cevap veren Prof. Dr. Ömer Özkan, “Robotik cerrahi alanında yapay zeka var. Robotik cerrahi ile yapay zeka bu işin içine girdi. Şu anda uzaktan ameliyat yapıyorsunuz. İnsan DNA’sının çözülmesi bile yıllar alacak. O yapay zeka DNA ile başa çıkması mümkün değil bence. Her insanın gözü farklı, her insanın burnu farklı, her insanın kalbi farklı. Dünyada 8 milyar insan var. Bunun içinde 8 milyar tane yapay zeka geliştirmen gerekir. Hayatımızı kolaylaştıracak bir çok mesleğin yerini alacak ama tıp alanından önce sosyal bilimlerde bir çok şeyi yapay zeka çözecek. Korkacak bir şey yok yapay zeka ile yürümenin yöntemini bulacağız.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın sorusuna ise Prof. Dr. Ömer Özkan, mühendislik ile tıp biliminin birbirine yakınlaşarak ilerlediğini ve Akdeniz Üniversitesi’nde de mühendislik alanındaki hocalarla birlikte çalıştıklarını söyledi.Prof. Dr. Ömer Özkan’ın 2004 yılında yarık dudak tedavisi yaptığı bir hastası da toplantı da söz alarak teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Prof. Dr. Ömer Özkan’a plaket takdim etti. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
İlginizi Çekebilir