© Adalya Medya 2021

Askıda ekmek, tasta yemek

Uluç Mahallesi Muhtarı Hülya Bozkurt ve İşletmeci Nefise Değirmenci, 3 yıldır uyguladıkları yardım kampanyası ile mahalledeki ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunuyor.

Kadın dayanışması üst düzeyde

Gittikçe yaygınlaşan askıda yemek uygulaması, özellikle maddi durumu iyi olmayan kişilere ücretsiz yemek yemelerine yönelik oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak bilinmektedir. Konyaaltı İlçesi Uluç mahallesinde de bu gelenek kadın dayanışması ile en güzel şekilde yaşatılıyor. Nefis Mutfak işletme sahibi Nefise Değirmenci ve Uluç Mahalle Muhtarı Hülya Bozkurt hayırseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında adeta gönül köprüsü kurmalarını sağlayan projeyi paylaştı.

Hibe desteği kazandı

Coca-Cola Türkiye’nin desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği iş birliği ile  2019 yılında hayata geçirilen ve kadınları desteklemeyi amaçlayan Kız Kardeşim Projesi kapsamında Hibe destek için başvuruda bulunduklarını söyleyen lokanta sahibi Nefise Değirmenci, 2021 yılındaki programda 29 girişimci kadın arasına girerek 25 bin lira iş geliştirme hibe desteği kazandıklarını dile getirdi. İşletme sahibi girişimci kadınların desteklendiği program ile üretilen ürünlerin tanıtılması, görünürlüklerinin artırılması ve sosyoekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanmasını amaçlayan hibe programı sayesinde sektöre tutunduklarını belirten Nefise Değirmenci, ekmeğini kazandığı bölgedeki insanlara vefa borcunu ödemek ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Hülya Bozkurt ile birlikte askıda yemek uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hayırseverler arasında köprü oluyorlar

İnsanların sımsıcak yuvalarına yemekleri ulaştırdığımızda gözlerinin içindeki mutluluğa şahit olmanın her şeye bedel olduğunu vurgulayan Uluç Mahalle Muhtarı Hülya Bozkurt, 3 yıldır bu uygulamayı yürüttüklerini ilk yıl 21 aileye, geçtiğimiz yıl ise 36 aileye tek öğün yemek ulaştırdıklarını bu yıl ise 15 aileyi ‘Askıda ekmek tasda yemek’ projesinden faydalandırdıklarını dile getirdi.  Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizin altını çizen ve yardımsever insanlara çağrıda bulunan Muhtar Bozkurt, “Herkesin de kabul ettiği gibi ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İnsanların oy verip de birebir muhatap olabildikleri tek kişi muhtar diyebiliriz. İşsiz kalanlar, maddi sıkıntı yaşayanlar kapımızı çaldı. İhtiyaç sahibi olanlar çoğaldı. Yardım edenlerde azalma yaşandı. Buna rağmen biz projemizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Artan maliyetlere rağmen bundan geri adım atmayacağız. Geçen seneki sayıyı geçmeyi hedefliyoruz. Eşimiz dostumuz bize destek oldukça biz de fakir fukaraya aş verebiliyoruz. Biz sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Aileleri yarı yolda bırakmıyoruz. Sizin yemeğiniz bitti diyemiyoruz. Onlar hüzünlenince biz de üzülüyoruz” dedi.

Dertleriyle dertleniyorlar

Uluç Mahallesinin kadın dayanışmasının en üst seviyede olduğu mahalleler arasında yer aldığının altını çizen Hülya Bozkurt, dara düşen kim varsa, yardım isteyen, sorununa çözüm arayan hangi mahalle sakini varsa ona kol kanat germeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. Bozkurt, “Ben muhtar seçildiğim günden beri hep diyorum. Ben iyiki böyle güzel insanların olduğu bir mahallenin muhtarıyım. Herkes elini taşın altına koymak istiyor. Dertlilerin derdi ile dertlenen mahalle kültürünü, komşuluk sevgisini sonuna kadar ortaya koyan 10 bin güzel yürekli insanın muhtarlığını yapmak bana onur ve gurur veriyor”dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER