© Adalya Medya 2021

‘Yeniden Türkiye’de olmak güzel’

Antalyaspor’da Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex de Souza, Antalyaspor'un yeni teknik direktörü oldu. Yeniden Türkiye’de olmanın güzel olduğunu belirten Brezilyalı çalıştırıcı, “Antalyaspor'a hizmet edebilmek, başarıya giden yolda en iyi şekilde katkı koymak adına hazır olduğumu söylemek isterim” dedi.

Antalyaspor'un önümüzdeki 2 yıl teknik direktörlüğünü yapacak olan Alex de Souza için imza töreni düzenlendi. Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirilen imza törenine Başkanımız Sinan Boztepe, Başkan Vekilimiz ve Basın Sözcümüz Alkan Evren, Teknik Direktörümüz Alex de Souza ile yönetim kurulu üyelerimiz katıldı. Kalabalık bir basın mensubu grubunun takip ettiği imza töreninde ilk konuşmayı Başkanımız Sinan Boztepe yaptı.

ALEX'İ YENİDEN ÜLKE FUTBOLUNA KAZANDIRDIK

Başkan Sinan Boztepe, Alex de Souza'nın futbolculuk döneminde ortaya koyduğu kişiliği, karakteri ve yeteneğiyle futbolumuza verdiği katkı nedeniyle kendisine teşekkür ederek sözlerine başladı. Boztepe, “Bu önemli futbol karakterini, yeniden ülke futbolumuza kazandırdığımız için mutluyuz. Antalyaspor olarak hak ettiğimiz yerlerde olabilme çabasını sürdürüyoruz. Hocamızın disiplinli, çalışkan ve özverili yapısıyla Türk futboluna katkı sağlayabileceğine inanıyoruz. Kendisi tek bir futbol kulübünün değil, tüm Türkiye'nin kabullendiği ve bağrına bastığı bir karakter. Hocamıza hoş geldin diyorum” dedi.

YENİDEN TÜRKİYE'DE OLMAK GÜZEL

Alex de Souza ise “Öncelikle herkesin önünde bir kez daha Antalyaspor Başkanı ve yönetimine teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum” dedi. Çok mutlu olduğu bir ülkeye geri dönmesine vesile olan Başkan Sinan Boztepe ve yönetimine teşekkür eden Alex de Souza, “Bu süreçte Antalyaspor'a hizmet edebilmek, başarıya giden yolda en iyi şekilde katkı koymak adına hazır olduğumu söylemek isterim. Taraftarımızla bütünleşmek istiyoruz ve onları evlerine her maç sonu mutlu göndermek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Keyifli bir 2 yıl geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

ANTALYA HALKI VE TARAFTARLARIMIZ DESTEK VERMELİ

Antalyaspor'un Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Alkan Evren de Alex de Souza'nın tüm Türk halkının sevdiği, saygı duyduğu, değer verdiği bir kişilik olduğunu belirterek, “Antalya'ya bu önemli değeri kazandırdığımız için mutluyuz. Taraftarımızın desteğiyle, futbolculuktaki başarısı gibi teknik direktörlükte de başarılı olacağına şüphemiz yok. Bunun için biz yönetim kurulu olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Antalyaspor taraftarlarından ve Antalya halkından da bu desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK İÇİN DERSİME İYİ ÇALIŞTIM

İlk konuşmaların ardından gazetecilerin sorularına da yanıt verildi. Alex de Souza, futbolu bıraktıktan sonra uzun süre teknik adamlık konusunda kendisini geliştirmeye çalıştığını belirterek, “5 yıl dersimi iyi çalıştım. Alt yapı ve A Takımda teknik adamlık deneyimlerim oldu. Antalyaspor benimle iletişime geçtikten sonra bu fırsatı kaçırmak istemedim. Başkanımız Sinan Boztepe ile konuştuk, değerlendirmelerde bulunduk ve burada olmaya karar verdim. Antalyaspor'da, rakibiyle ciddi bir mücadeleye giren, taraftarın izlerken keyif alacağı, sadece Antalya'dan değil, başka yerlerden de Antalyaspor'u izlemek için insanları getirecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Kaliteli bir takım oluşturmak istiyoruz” dedi. Brezilya'dan iki yardımcısı ile geleceğini, bu isimlerin Joao Paolo ve Ze Roberto olduğunu, ayrıca Türkiye'de yaşayan Mehmet Aurelio'nun da ekibinde olacağını belirten Alex de Souza, “Bu isimlerin yanı sıra kulüpteki profesyonel isimlerle çalışacağız” değerlendirmesini yaptı.

ÇALIŞKAN, DİSİPLİNLİ, HEDEFLERİ OLAN SEVİLEN BİR İSİM

Başkanımız Sinan Boztepe ise Alex de Souza fikrinin ortaya çıkmasını ve yaşanan süreci özetleyerek “Biz kenardaki köşedeki bir Anadolu kulübü olup sessiz sedasız yolumuza devam etmek istemiyoruz. Futbolculuk ve sosyal yaşamında çalışkanlığı, disiplini, hedefleri olan isimlerle çalışmak istedik. Alex fikri buradan çıktı. Çalışmaları bizzat ben yürüttüm ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla ortak karar vererek son noktayı koyduk. Hocamızla ilgili çok başarılı işlere imza atacağız. Bize bu imza töreni ve basın toplantısı imkanını sağlayan Rixos ailesine, başta Asbaşkanımız Fesih Tamince ve Akif Tamince Bey'e, otelin tüm yetkililerine ve çalışanları ile toplantımıza katılan basın mensuplarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

GÜNÜ ÖLÜMSÜZLEŞTİREN FOTOĞRAFLAR ÇEKİLDİ

Soruların ardından temsili imza töreni gerçekleştirildi ve Başkanımız Sinan Boztepe'nin, Alex de Souza'nın boynuna Antalyaspor'umuzun atkısını takmasıyla günü ölümsüzleştiren fotoğraflar çekildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER