© Adalya Medya 2021

Kadir’s Ağaç evleri kül oldu

Olympos’un dünyaca ünlü Kadir'in Ağaç Evleri çıkan yangında tamamen yandı. 2007 yılında yangın nedeniyle kül olan, 2009 yılında ise sel felaketi vuran Olympos’un simgesi haline gelen ve çok sayıda ödülü bulunan tesisin yanması büyük üzüntü yarattı.

Olympos’ta Kadir’in Ağaç Evleri çıkan yangınla küle döndü. Dünyaca ünlü Olympos bölgesinde uzun yıllar hizmet veren Kadir’in Ağaç Evleri’nde gece saat 03.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının başlamasıyla tesiste bulunan müşteriler tahliye edilirken, herhangi bir yaralı ya da can kaybının yaşanmadı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile Çıralı’nın gönüllü itfaiyecileri müdahale etti. Ağaçlar üzerine yapılmış barakalarıyla bilinen 200 yataklı tesisteki yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Tesisin sahibi Kadir Kaya ise gördüğü manzara ile büyük şaşkınlık yaşadı.

2007 YILINDA DA YANMIŞTI

Kadir'in Ağaç Evleri’nde ilk yangın 8 Şubat 2007 tarihinde çıkmıştı. O dönem tesisin tamamı küle dönmüştü. Toros Dağları'nın ayağında yer alan ve uluslararası Backpacking camiasında çok popüler olan Kadir'in Ağaç Evleri, yeniden yapılmıştı.

SEL VURDU

2009 yılında ise Olympos’ta yaşanan sel felaketinde de Kadir’in Ağaç Evleri zarar görmüştü. Mekanın içerisinde bulunan bar tamamen yok olurken, odalarında ise hasar meydana gelmişti.

Daha önce TNT Dergisi tarafından yeryüzünün en iyi hosteli seçilen Kadir'in Ağaç Evleri tüm dünyada tanınıyordu. Olympos’un simgesi haline gelen ve çok sayıda ödülü bulunan tesisin yanması büyük üzüntü yarattı.

Kadir Kaya tesisini Hatay depreminde evsiz yurtsuz kalan yüzlerce kişiye hiç bir talimat beklemeden karşılıksız açmış, yiyecek içecek giyecek konaklama ihtiyaçlarının hepsini karşılıksız sağlamıştı.

Kaynak:kemergozcu.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER