© Adalya Medya 2021

Duygu Gölgesiz aday oldu

Turizmci Duygu Gölgesiz, CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıkladı. Gölgesiz, “Hep birlikte partimizi daha ileriye taşımak ve toplumumuzda kadının yerini güçlendirmek için çalışacağız”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Kadın Kolları’nda seçim heyecanı başladı. 9 Haziran’da yapılacak kongrede mevcut başkan Nedret Yıldırımdemir’in aday olmayacağı belirtilirken, CHP Konyaaltı ilçe binasında toplantı düzenleyen iş insanı Duygu Gölgesiz, Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Adaylığını yoğun bir katılımla duyuran Gölgesiz, kendisini tanıtarak  bahsetti.

‘Kadınlar yaşam savaşı veriyor’

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Gölgesiz, kadınların ağır ekonomik koşullarda yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Kadınların tehdit ve tacizlere maruz kaldıklarını dile getiren Gölgesiz, “Kadın arkadaşlarımız katlediliyor. Çalışan, işçi kadınların yaşadıkları ise diğer kadın yoldaşlarımızdan farklı değil. Güvencesiz, sigortasız işlerde çalıştırılmakta, güvenceli çalışanlar ise emeklerinin karşılığını alamamakta. Köylerde, kasabalarda haklarından habersiz yüz binlerce kadının yaşadığı sorunları kimse konuşmuyor bile” diye konuştu.

‘Bu onurlu göreve talibim’

CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na adaylığını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Gölgesiz, “Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi anlamda daha güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğine yürekten inanan biri olarak bu onurlu göreve talibim. CHP’nin kurucu değerleri ve Atatürk’ün bize miras bıraktığı laik, demokratik ve sosyal hukuk devlet anlayışı benim en büyük ilham kaynağım olacak. Partimizin bu değerleri daha geniş kitlelere yaymak ve kadınlarımızın bu yolda daha aktif rol almalarını sağlamak başlıca hedefim. Hep birlikte partimizi daha ileriye taşımak ve toplumumuzda kadının yerini güçlendirmek için çalışacağız. Kadınlarımızın her alanda hak ettiği yere gelmesi için el birliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyorum” diyerek kazanması halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri daha sonra paylaşacağını aktardı.

‘Kocaman aile olduğumuzu hissettik’

“Kocaman bir aile olduğumuzu bugün bir kez daha hissettik” diyen CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ise, şunları söyledi:

“Partimize sahip çıkmanız çok kıymetli. Bizler öz gücümüzü örgütten alıyoruz. Bir yerel seçimden çıktık ve beklediğimizin üzerinde, hayallerimizin bile varamadığı noktada bir sonuç aldık. Biz Konyaaltı özelinde çalışmalar yaparken, Türkiye kıp kırmızı oldu. Bu hepimizi gururlandırdı. Türkiye genelinde kazandığımız bu motivasyonla genelde iktidar olmamıza çok az kaldı. Aldığımız belediyelerle bizler zaten iktidarız ama yüzde 50 oyla Cumhurbaşkanlığını almak istiyoruz. Şuanda yüzde 40 bandındayız. Yüzde 10’luk açığı partimizi büyüterek yapacağız. Kendi reflekslerimizden vazgeçmeden, sevdası Atatürk ve Türkiye olan herkesle yol yürüyebiliriz. Kendi öz benliğimizden vazgeçmeden partimizi büyütmek zorundayız” dedi.

Herkese kapımız açık

Örgütün tüm yükünü çekenin kadın ve gençlik kolları olduğuna işaret eden Gündüz, “Bu noktada maksimum seviyede çalışabilecek, kendi projelerini ortaya koyabilecek herkesi yanımızda istiyoruz” dedi. 9 Haziran’da yapılacak olan CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı seçimi için aday olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Gündüz, adaylığını açıklayan Duygu Gölgesiz’i cesaretinden dolayı tebrik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER